Delovni čas: PON-PET = 10:00-13:00 in 14:00-18:00  / SOB = 9:00-13:00

E-mail: info@e-mepoganja.si

Pomoč uporabnikom: 051 356 461

Električna kolesa

 • Električna kolesa CRUSSIS.
 • Proizvedena v Evropi z garancijo.
 • Nagrajeni BAFANG motorji z navorom do 95Nm.
 • Panasonic Li-ionske BATERIJE s kapaciteto do 900Wh.
 • Vrhunska oprema Shimano, SRAM, RockShox, Bafang.
 • Doseg z enim polnenjem do 200 km.

Kratek video z obiska podjetja CRUSSIS si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://youtu.be/IwnN8r1FfDE 

Kako izbrati pravo električno kolo?


Za izbiro pravega električnega kolesa je potrebno odgovoriti na nekaj vprašanj. Da bi vam olajšali izbiro, smo za Vas pripravili vodnik z vprašanji in odgovori.

 

1.       KJE SE BOSTE Z ELEKTRIČNIM KOLESOM VOZILI?

To je v bistvu glavno vprašanje. Vsa ostala sledijo temu. Imate naslednje možnosti:

MESTNA ELEKTRIČNA KOLESA

Mestna električna kolesa so izdelana tako, da je omogočen lažji dostop in da lahko na zadnjem prtljažniku prevažate tudi manjši tovor. Vgrajena tačka vam omogoča, da električno kolo lahko postavite nanj. Imajo vgrajene lučke in možnost vgradnje prednje košare. Primerna so za vožnjo po kolesarskih stezah in drugih asfaltnih površinah. Seveda pa se lahko zapeljete tudi po urejenih makadamskih poteh. Idealna so za vožnjo po mestu, v trgovino, v službo ali bližnji izlet okrog gozda ali jezera.

Na voljo so vam z manjšimi 26'' platišči (npr. CRUSSIS E-City)  ali pa z večjimi 28'' platišči (npr. CRUSSIS E-Country). Večina ima tudi možnost izbire velikosti okvirja (17'' ali 19''). Razlika 2'' pomeni približno 5 cm.  Večina mestnih električnih koles CRUSSIS uporablja zadnji električni pogon. Če želite izbrati mestno električno kolo na centralni električni pogon, pa je prava izbira za vas model CRUSSIS E-Country 7.7.

Mestno električno kolo CRUSSIS je primerno zame, če večino poti naredim na dobro urejenih (asfaltiranih) stezah ali pa zaradi zdravstvenih oz. drugih omejitev potrebujem okvir za enostaven vstop na električno kolo.


TREKING ELEKTRIČNA KOLESA

Električno kolo želimo uporabljati za različne namene – za vožnjo v službo, trgovino, pa tudi za kakšne daljše manj zahtevne izlete med vikendom ali dopustom. Potem je Treking električno kolo prava izbira za vas. V bistvu je to športna različica mestnega električnega kolesa in ima tudi zelo podobno opremo.

CRUSSIS vam ponuja tri različne modele in sicer žensko treking kolo CRUSSIS E-Savela (velikosti okvirja 17'' in 19''), moško treking kolo CRUSSIS E-Gordo (velikosti okvirja 18'' in 20'') in pa univerzalno treking kolo CRUSSIS E-Country 7.7 (velikosti 17'' in 19''). Na voljo so vam modeli na zadnji in centralni pogon.

Treking električno kolo CRUSSIS je primerno zame, če večino poti prevozim na asfaltiranih cestah, kolesarskih stezah ali urejenih manj zahtevnih poteh.


CROSS ELEKTRIČNA KOLESA

Ta skupina električnih koles je športna različica treking električnega kolesa CRUSSIS, saj ima širše gume in večje število prestav. Za razliko od treking električnih koles pa nimajo strehic in stojala. Primerna so za daljše izlete v naravo pa tudi za vožnjo v službo ali po mestu.

Podjetje CRUSSIS vam v tem razredu ponuja ženska električna kolesa CRUSSIS E-Cross Lady (velikosti okvirjev 17'' in 19'') in moška električna kolesa CRUSSIS E-Cross (velikosti okvirjev 18'' in 20''). Večina modelov je na centralni pogon, je pa na voljo tudi model na zadnji pogon.

Cross električno kolo CRUSSIS je primerno za vse, ki radi kolesarite na daljše razdalje in sicer predvsem po asfaltnih cestah, kolesarskih stezah in urejenih makadamskih stezah.


GORSKA ELEKTRIČNA KOLESA

CRUSSIS gorska električna kolesa so najbolj vsestranska in športna različica električnih koles. Z njimi se lahko vozite po klancih, gozdnih in poljskih poteh. Brez skrbi pa se z njimi vozite tudi po cestah in kolesarskih poteh. Z njimi ni noben teren pretežak.

Na voljo so vam različni modeli gorskih električnih koles CRUSSIS. Ženska modela sta E-Guera z manjšo velikostjo platišč 27,5'' (velikost okvirjev 17'' in 19'') in model E-Fionna z velikostjo platišč 29'' (velikost okvirjev 17'' in 19''). Moški model je E-Largo z velikostjo platišč 29'' (velikost okvirjev 18'' in 20''). Potem sledi še univerzalno gorsko električno kolo E-Atland z velikostjo platišč 27,5'' (velikost okvirjev 18'' in 20'') ter polno-vzmeteno električno kolo E-Full 11.7 z velikostjo platišča 27,5'' in velikostjo okvirja 19''. Vsi modeli imajo centralni električni pogon.

Gorsko električno kolo CRUSSIS je primerno za vse, ki želite uživati pri vožnji po raznovrstnih terenih v naravi in na cestah.

 

2.       KATERE VRSTE POGONA IZBRATI ZA VAŠE ELEKTRIČNO KOLO?

Na voljo sta dve različni tehnologiji, ki se razlikujeta po načinu vožnje. Električna kolesa CRUSSIS uporabljajo zadnji električni pogon ali centralni električni pogon.

 • Električna kolesa na zadnji pogon so primerna predvsem za mestno vožnjo in ravninske terene z lažjimi klanci. Pri električni pomoči je obremenjeno predvsem zadnje kolo, kar je mogoče občutiti tudi med vožnjo. So enostavna za uporabo.
 • Električna kolesa na centralni pogon so primerna za vse poti in terene. Pomoč elektromotorja je direktna na pedala in daje občutek, kot da vozite običajno kolo. Njihovo delovanje je zvezno in natančno. So zelo zanesljiva in imajo boljši izkoristek energije in zato omogočajo daljši doseg.

3.       KAKŠNA SO MOJA PRIČAKOVANJA GLEDE PREVOŽENE RAZDALJE Z ELEKTRIČNIM KOLESOM CRUSSIS ?

Z električnim kolesom je prevožena razdalja neomejena, saj lahko kolo poganjate tudi brez pomoči električnega motorja. Končna prevožena razdalja s pomočjo električnega motorja je najbolj odvisna od kapacitete baterije. Višja je kapaciteta baterije (v Ah ali Wh), daljši je doseg. Večina CRUSSIS električnih koles ima več možnosti izbire – z Li ionsko baterijo standardnega dosega (ime izdelka brez dodatne oznake; npr. E-Atland 7.7) in z baterijo podaljšanega dosega (ob imenu še dodatna oznaka S; npr. E-Atland 7.7S). Najdaljši doseg električnega kolesa CRUSSIS imajo modeli s centralnim električnim pogonom in dodatno oznako L, ki imajo vgrajene Li ionske baterije Panasonic/Samsung s kapaciteto kar 25 Ah oz. 900 Wh; npr. E-Atland 7.7L.

Polega kapacitete baterije pa na doseg električnih koles vplivajo tudi:

 • Starost in vzdrževanje baterije. Starejša je baterija in slabše je vzdrževanje vplivata na postopno zmanjševanje kapacitete baterije.
 • Vrsta električnega pogona. Centralni električni pogon ima za cca. 10% boljši izkoristek v primerjavi z zadnjim električnim pogonom in zato omogoča daljši doseg.
 • Vrsta kolesarske poti. V primeru klancev bo poraba električne energije višja in zato doseg krajši kot v primeru ravninskih poti.
 • Nastavitev stopnje pomoči električnega motorja. CRUSSIS električna kolesa vam običajno ponujajo 5 stopenj pomoči. Pri najvišji stopnji pomoči bo poraba energije največja in zato doseg krajši.
 • Teža kolesarja in tovora. Večja je teža na kolesu, manjši je doseg električnega kolesa.
 • Način vožnje. Pri umirjeni zvezni vožnji boste porabili manj energije in bo doseg večji. Obratno velja za vožnjo, kjer se izmenjujejo hitri pospeški in zaviranja.
 • Pritisk v pnevmatikah električnega kolesa. Višji pritisk pomeni manjšo porabo in daljši doseg. Upoštevajte priporočen pritisk v pnevmatikah s strani proizvajalca.
 • Vremenske razmere. Idealna vožnja je v brezvetrju pri približno 20 °C. Veter v prsa in ekstremne temperature vplivajo na manjši doseg vožnje z električnim kolesom.

4.       KATERA VRSTA OKVIRJA JE PRIMERNA ZAME?

Poznamo različne oblike in velikosti okvirjev električnih koles. V osnovi so okvirji moški, ženski, univerzalni ali z možnostjo nizkega vstopa.

Izbor pravega okvirja pa je odvisen od telesne višine, dolžine nog, zdravstvenih zmožnosti in navad kolesarja. Najbolje je, da najprej za nasvet vprašate E-MePoganja svetovalca, potem pa če je le možno, kolo preizkusite. Pri nas imate v salonu velik nabor različnih električnih koles, ki jih lahko preizkusite na bližnjih terenih. Samo tako boste ugotovili, če vam električno kolo res ustreza.


5.       KAKO IZBEREMO PRAVO VELIKOST ELEKTRIČNEGA KOLESA?

Izbira prave velikosti kolesa ni tako enostavna, kot se morda zdi. Pripravili smo splošno tabelo priporočenih velikosti, vendar se nanjo ne morete zanesti 100%:

Velikost okvirja električnega kolesa ('') Velikost kolesarja (cm)
17'' ali 18'' s prilagojeno nastavitvijo 155 - 175
18'' 160 - 180
19'' 165 - 185
20'' 170 - 195

Vsak od nas ima drugačno konstitucijo telesa, na primer dolžino nog, dolžino rok in zdravstvene posebnosti ter celo dosedanji način vožnje s kolesom (npr. kako veliko kolo smo se vozili doslej). Zato je najbolje, da poiščete nasvet prodajalca E-MePoganja, ki ima dovolj izkušenj. Najboljša rešitev pa je obisk prodajno-razstavnega salona E-MePoganja, kjer lahko preizkusite izbrano kolo in preverite, ali vam res ustreza in se na njem počutite udobno.


6.       ALI LAHKO NAREDIM ŠE KAJ, DA BOM PREPRIČAN V NAKUP PRAVEGA ELEKTRIČNEGA KOLESA?

Najboljša rešitev je obisk našega prodajno-razstavnega salona E-MePoganja, kjer je na voljo veliko modelov električnih koles različnih dimenzij. Prodajalec vam bo z veseljem pokazal delovanje električnega kolesa, možne nastavitve glede višine sedeža, krmila ipd. Na koncu pa bo najboljši preizkus za vas testna vožnja na bližnjem parkirišču in kolesarski stezi.


 

Električna gorska kolesaVsi izdelki kategorije

Električna treking kolesaVsi izdelki kategorije

Polnovzmetena gorska kolesaVsi izdelki kategorije

Električna mladinska kolesaVsi izdelki kategorije

Električna mestna kolesaVsi izdelki kategorije

Svetovalec E-MePoganja
Zdravo! Svetovalec je trenutno nedosegljiv. Pošljite sporočilo, odgovorili bomo v najkrajšem času.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih